Möjlighet att delta i ett av världens främsta acceleratorprogram

Programmet Skydeck ger svenska företag en unik möjlighet att delta i ett av världens främsta acceleratorprogram. Detta är möjligt genom ett partnerskap mellan Energimyndigheten och University of California Berkeley.

Energimyndigheten har i samarbete med University of California Berkeley fått tillgång till ett antal platser på acceleratorprogrammet Berkeley Skydeck. Svenska företag som utvecklar mobilitetslösningar kan genom detta program få möjlighet att utveckla sina verksamheter vidare på den amerikanska marknaden.

Företagen kommer under tiden de deltar i Skydeck att få stöd på plats med bland annat introduktions- och uppföljningsmöten via Sweden-US Green Transition Initiative (GTI) och Nordic Innovation House i Palo Alto.

– Programmet Berkeley Skydeck är rankat som nummer ett i världen bland riskkapitalfinansierade, nystartade företag, och Kalifornien är rankad som den tredje mest framgångsrika platsen där nystartade företag grundas, säger Marcus Rönngren Liu, senior projektchef på GTI.

Programmet erbjuder snabbt växande start-ups, så kallade ‘scale-ups’, ett stort nätverk av rådgivare, industripartners och väl ansedda investerare. De har lång erfarenhet av att erbjuda stöd i form av skräddarsydd rådgivning, mentorskap och introduktioner till finansiering i Silicon Valley.

Företag som har tagit examen från Skydeck-programmet har en mycket högre sannolikhet att få institutionell finansiering än branschgenomsnittet.

Ett av företagen som deltagit i programmet är Elonroad. Företaget levererar teknik för elvägar med ett matningssystem på marknivå, det vill säga en väg som förser fordon som färdas på den med elektrisk ström.

– Skydeck har varit en betydande hjälp för Elonroad i vår etablering på den amerikanska marknaden. Genom deras nätverk av experter och mentorer har vi fått värdefull vägledning och möjligheter att knyta kontakter med potentiella partners och investerare. Vi rekommenderar särskilt Skydeck-programmet till företag som strävar efter att driva den gröna omställningen med innovativa teknologiska lösningar, säger Karin Ebbinghaus, vd och medgrundare av Elonroad.

Anmäl intresse

Ta chansen och anmäl intresse till programmet, utlysningen är öppen till 1 september. Att delta i programmet är kostnadsfritt för antagna företag. Det som krävs är engagemang och tid för att jobba med sin lansering på den amerikanska marknaden.

Utlysning och anmälan

Mer om SkyDeck

För den som är intresserad av att veta mer om programmet, så finns det möjlighet att delta på ett webbinarium 20 augusti. På webbinariet finns det möjlighet att ställa frågor och höra mer om vad Skydeck kan erbjuda. Webbinariet kommer att gästas av företag som deltagit i programmet i tidigare omgångar.

Länk till webbinariet

Nyheter