Fem nya projekt ska stärka energiomställningen

Energimyndigheten satsar över 71 miljoner kronor på fem projekt inom Forskarskolan Energisystem, där doktorander och forskare ska bidra med tvärvetenskaplig kunskap för att möta framtidens energifrågor.

Tvärvetenskapligt samarbete är en viktig del för att möta utmaningarna inom energiomställningen. Förståelsen för samspelet mellan teknik, samhällsstrukturer och politik måste öka, och är avgörande för att Sverige ska nå sina klimat- och energipolitiska mål.

– Genom att doktoranderna får samarbeta med varandra i en långsiktig lärprocess och belysa energifrågor från olika perspektiv, bidrar vi till samhällets kompetensförsörjning inom energiomställningen. Inte minst är ett holistiskt synsätt nödvändig för att säkra en framgångsrik energiomställning säger Åsa Forsum, chef på enheten Hållbara Resurser och system på Energimyndigheten.

Fem beviljade projekt inom Forskarskolan:

Om Forskarskolan Energisystem

Med Forskarskolan Energisystem vill Energimyndigheten bidra till att skapa tvärvetenskaplig kunskap som kan användas inom energiområdets alla sektorer. Varje projekt innehåller två till tre doktorander och forskare från såväl humanistiska och samhällsvetenskapliga som tekniska och naturvetenskapliga forskningsdiscipliner.

Mer om Forskarskolan Energisystem

Nyheter