Energimyndigheten välkomnar 2 nya företag till företagsaccelerator i Indien

Energimyndighetens India Sweden Accelerator Program (ISIA) har hjälpt företag med expansionsdrömmar i Indien i mer än 10 år. Nu välkomnas 2 nya bolag till delegationsresan till Indien den 23–30 april.

Blommor på marknad i Indien

Bild: Mostphotos

Under hösten 2023 sökte Energimyndigheten företag till programmet och nu står det klart att 2 nya företag har antagits.

Indien är på stark frammarsch och har under de senaste 10 åren genomfört en rad reformer som bidragit till Indiens tillväxt. Stora satsningar görs på infrastruktur och förnybar energi för att nå det ambitiösa målet att vara koldioxidneutrala år 2070. Det finns en stor efterfrågan på gröna lösningar som snabbt går att skala upp, så förutsättningarna för svenska företag med gröna innovationer är mycket goda.

– Vi är glada att välkomna 2 nya företag till ISIA och ser fram emot att följa deras resa på den indiska marknaden. Företagen i den här omgången erbjuder smarta och energieffektiva lösningar med fokus på rening av vatten, och växtbaserade material för plastframställning för att uppnå en grön omställning, säger Charlotte Svensson, affärsutvecklare internationella marknader, på Energimyndigheten.

De nya företagen

De nya bolagen ansluter sig till Atmoz, Inpipe Sweden, Midsummer, Primozone Production, Roam Electric, Trine och 3eflow som redan befinner sig i acceleratorn.

+

Trifilon AB

Trifilon erbjuder växtbaserade material för plastprodukter och en unik produktionsteknik (maskiner och lösningar) för att möjliggöra produktion av biokomposit. Trifilon är specialiserat på hållbara gröna material, med fokus på konkurrenskraftiga formuleringar av biokompositer för att ersätta konventionella fossila plaster. Materialen är växtbaserade och uppnår också en betydande minskning av Co2-fotavtrycket jämfört med traditionella polymerer.

Trifilon AB (på engelska)

+

Xinix Global AB

Xinix erbjuder klordioxidbaserade flytande produkt för desinfektion av vatten och ytor. Med Xinix:s produkter kan lokala vattnenkällor nyttjas i större skala och plastavfall minskas eftersom transporter av dricksvatten kan undvikas. Produkten är dessutom mer ekologiskt hållbart än klor.

Xinix Global AB

India-Sweden Innovations’ Accelerator Programme (ISIA)

Målet med programmet är att främja samarbetet mellan Indien och Sverige inom ny energi och förnybar energiteknik. Sedan starten 2012 har ISIA introducerat över 70 svenska företag till den indiska marknaden, och möjliggjort över 300 kommersiella partnerskap. Programmet vänder sig huvudsakligen till svenska små-och medelstora företag med energirelaterade lösningar. Att delta i programmet är kostnadsfritt för företagen. Det som krävs av dem är engagemang och tid för att jobba med sin lansering på den indiska marknaden.

Inom programmet samarbetar Energimyndigheten med Business Sweden och Confederation of Indian Industry (CII). Under loppet av 18 månader gör deltagande företag tre resor till Indien i syftet att utforska marknaden, träffa relevanta affärspartners och investerare, samt erhålla exportcoaching från Energimyndigheten, Business Sweden och Confederation of Indian Industry.

Programmet tar in nya företag två gånger per år, en gång på våren och en gång på hösten. Energimyndigheten tar emot intresseanmälningar löpande. 

Låter det spännande? Anmäl ditt intresse inför höstens intag redan nu genom att kontakta Charlotte Svensson på charlotte...@energimyndigheten.se

Nyheter